Почиње изградња V фазе колектора Кула - Врбас

Министарство пољопривреде и заштите животне средине потписало је данас Уговор о завршетку изградње главног колектора отпадних вода за општине Кула - Врбас. Уговор са извођачем радова потписала је Стана Божовић, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине, а свечаности је присуствовао и др Братислав Кажић, председник општине Врбас.

"Уговор се односи на завршетак изградње пете, последње, фазе колектора, чиме се омогућује прикључење становништва општине Кула на главни колектор, а тиме и на Централно постројење за прераду отпадних вода у Врбасу, које се финансира из претприступних средстава Европске уније", изјавила је Стана Божовић. Она је нагласила да данашњи уговор вреди око 22 милион динара, али ће укупна вредност средстава које је до сада дало Министартсво за изградњу колектора бити око 106 милиона динара. Радови треба да почну 14. априла, а да се заврше у року од 60 дана од дана потписивања уговора.

Посебни задовољство због склапања посла исказао је председник општине Врбас Братислав Кажић, који је истакао да се потписивањем уговора значајно убрзава реализација пројекта Централног постројења за прераду отпадних вода. "У сусретима са представницима министарства договорили смо њихову посету нашем граду приликом почетка радова и то ће бити одлична прилика да још једном разговарамо о изградњи Централног постројења за прераду отпадних вода и стварању што оптималнијих услова за његов рад. Посебно мислим на могућности сарадње у пројекту изградње канализационог система у селима наше општине, што је за нас веома важно", рекао је Кажић.





Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"