Карнекс на принципу "од њиве до трпезе"

Индустрија меса Карнекс више од 90 одсто своје производње остварује коришћењем свињског меса са сопствених фарми, речено је у тој фабрици а преноси Тањуг. "Тврдимо да контролишемо цео процес и применом принципа 'од њиве до трпезе' у Карнексу се контролише у потпуности круг производње и тиме обезбеђује највиши квалитет производа", рекла је новинарима директор призводње у Карнексу Тамара Пењић.

Она је нагласила да је брига о потрошачу приоритет те компаније и да се, када је реч о квалитету, у Карнексу не прави никакав компромис. Карнекс поседује сопствену фабрику сточне хране, своју пољопривредну производњу, узгој животиња на фармама и савремену технологију производње и прераде меса, навела је Пењић и истакла да тиме потрошачима гарантаује квалитет месних прерађевина. Према њеним речима, Карнекс поседује 4.500 хектара обрадивих површина на којима узгаја житарице које складиште у силосима капацитета 75.000 тона, за свиње које узгаја на сопственим фармама чији је годишњи капацитет око 100.000 тона.

У сваком тренутку Карнекс има на располагању 66.000 свиња, рекла је она и навела да је годишњи обим производње месних прерађевина Карнекса 18.000 тона. Пењић је навела да Карнекс извози у земље региона, Европске уније али и на тржиште Русије, Белорусије и Казахстана, истакавши да је на тржиште Русије у последње време повећан извоз чак 12 пута. Карнекс, који постоји 57 година, и даље је лидер на домаћем тржишту меса и месних прерађевина због традиционалнод укуса и брзог прилагођавања новим трендовима у тој индустрији, навела је Пењић. Када је реч о квалитету паштета које се праве у Карнексу, Пењић је истакла да се квалитетна паштета не може добити без бираних комада свињског меса и јетре, а да се за нову Карнексову паштету "Пилино" користе искључиво најбољи комади пилећег меса од батака и карабатака.

Она је навела да Карнекс поседује многе стандарде квалитета и да у потпусности поштује ХАСАП систем, а да од прошле године поседује два престижна међународна стандарда за безбедност хране БРЦ/ИФС.

Извор: Тањуг



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"