Врбас посетили представници Амбасаде Турске

Представници Амбасаде Републике Турске и Организационог одбора манифестације "Србија у ритму Европе" посетили су данас општину Врбас и упознали се са могућностима успостављања разних врста сарадње међу заинтересованим странама. Ведата Гула, саветника амбасадора Турске у Србији, и Игора Карадаревића, извршног директора манифестације "Србија у ритму Европе", са сарадницима, дочекали су др Братислав Кажић, председник општине Врбас, и Милан Глушац, заменик председника, заједно са другим представницима локалне самоуправе.

"Наше је задовољство што смо имали могућност да угостимо представнике Амбасаде Турске у Србији, као и представнике манифестације 'Србија у ритму Европе', чији је пун ангажман омогућио да до овог сусрета дође. Искористили смо ову прилику да на најбољи начин представимо нашу општину, њене привредне, културне, туристичке и спортске потенцијале, и да укажемо на наш положај и жељу да у овај град почну да долазе инвеститори. Хвала манифестацији 'Србија у ритму Европе' која нам помаже да предствници европских амбасада долазе у наш град и интересују се за успостављање сарадње", рекао је Братислав Кажић.

И Ведат Гул, саветник амбасадора Турске, био је задовољан због боравка у Врбасу, посебно након што је успостављен први контакт између Амбасаде и општине Врбас. "Морамо градити данас започете односе, посебно јер су их прво иницирала деца кроз манифестацију 'Србије у ритму Европе'. Да желимо шире облике сарадње доказује и присуство представника наше агенције 'Тика', која је задужена за развој и координацију односа. Очекујемо посету председника општине Врбас Амбасади Турске и то ће бити прилика да учвршћивање сарадње. Желимо да те односе усмеримо ка успостављању економских облика сарадње", рекао је Ведат Гул.

Током боравка у Врбасу за госте из Амбасаде Турске и манифестације "Србија у ритму Европе", организована је посета Музејској збирци Културног центра Врбаса, партизанској бази Центар, "Медели", Етно кући у Куцури и Центру за физичку културу "Драго Јововић".

Иначе, „Србија у ритму Европе“ је једна од највећих и најпознатијих манифестација забавно-такмичарског карактера у Србији, подржана од стране 25 амбасада држава Европске Уније. Манифестација обухвата такмичење деце основношколског и средњешколског узраста у соло певању, плесању и другим дисциплинама. Део манифестације биће одржан током јуна у Врбасу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"