Изабрани финалисти Фестивала поезије младих

Жири 47. Фестивала поезије младих, који ће се крајем маја одржати у Врбасу, изабрао је десет финалиста, учесника завршне манифестације. Овога пута на конкурс се пријавило више од 100 младих песника из многих република бивше Југославије, а најбољи међу њима, према мишљењу жирија, имаће прилику да своју поезију представе на завршној вечери Фестивала и победом се придруже списку лауреата најпрепознатљивијег поетског скупа посвећеног младим, неафирмисаним песницима.

Жири у саставу Перо Зубац, Душан Стојковић и Бранислав Зубовић определио се за следећих десет песника: Анђела Пендић из Београда, Марија Радић из Младеновца, Ивана Драгин из Кикинде, Анамарија Рудан из Сечња, Спасоје Јоксимовић из Мајданпека, Енеса Махмић из Маглаја, БиХ, Марија Чалић из Београда, Марко Миловановић из Сребренице, БиХ, Антонио Карловић из Купљенова, Хрватска, и Милан Веселица из Врбаса.

Фестивал ће и ове године наградити најбоље учеснике а главна награда је штампање књиге. Најмлађем  учеснику финала припашће награда "Станко Симићевић".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"