АП Војводинa помаже превоз студената

Покрајински секретар за науку и технолошки развој Владимир Павлов потписао је и уручио данас решења представницима 32 војвођанске општине, које су конкурисале за доделу новчаних средстава намењених за регресирање превоза студената за 2015. годину. Према уговору, општини Врбас је за превоз студената припало 5,4 милиона динара, а уговор је потписао и примио др Братислав Кажић, председник општине Врбас. Влада Војводине је за ову намену, преко Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој, обезбедила 40 милиона динара.

Обезбеђена су средства за регресирани превоз 3.159. студента, који свакодневно путују на међуградској, односно међумесној релацији до установа високог образовања. Ради се о веома добрим студентима са просеком преко 8,5, који су редовно уписали годину студија на државном факултету. "Влада редовно, сваке године, издваја новчана средства да би се студентима обезбедили бољи услови за студирање. Мислим да је ова пракса одлична и оно што има сврху и добро функционише треба наставити. Правилнике би ваљало још размотрити и мишљења сам да постоји још простора за позитиван помак, како би што већа база студената, односно општина у нашој покрајини, била корисник ових средстава. Размотрићемо шире могућности и сагледати и самофинансирајуће студенте у том контексту“, најавио је ресорни секретар.

"И општина Врбас има дугу традицију издвајања средстава за превоз студената и ђака, али и за њихов смештај у домовима и друге видове помоћи. Свако улагање у побољшање услова студирања и повећање студентског стандарда, а исто се односи и на средњошколсце или основце, је улагање у развој и бољу будућност нашег друштва. Само добро образовани људи могу унапредити наш град и општину и зато је наш интерес да се помогне њихово школовање", рекао је након потписивања уговора др Кажић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"