Општина Врбас добила Пословни савет

После вишемесечних припрема општина Врбас добила је данас Пословни савет, тело чији је основни задатак осмишљавање иницијатива и предлога одлука у вези са одрживим развојем и развојем привреде, као и разматрање стратешких докумената и планова. За председника Пословног савета изабран је Милутин Перуновић, приватни предузетник, сувласник предузећа „EXTRA AUTO“, док су његови заменици Вељко Ковачевић, помоћник председника општине Врбас за послове из области економског развоја, и Милорад Огњеновић, власник предузећа „MEGA INŽINJERING". Секретар Пословног савета је Каролина Паповић из Канцеларије за локални економски развој општине Врбас.

Успешан рад Пословном савету, чију је организацију помогла Стална конференција градова и општина - СКГО, први је пожелео др Братислав Кажић, председник општине Врбас. "Наша локална самоуправа жели да кроз Пословни савет успостави тесну сарадњу са привредом и да питања која се тичу привреде упути управо Пословном савету, како би добили релевантно мишљење. Потребно је кроз Пословни савет створити боље услове рада за привредне субјекте и саме грађане и уверен сам да ће ово тело имати снаге да унапреди пословни амбијент у нашој средини", рекао је Кажић. Подршку и честитке за формирање Пословног савета упутила је и Јелена Михајловић Танасијевић, координаторка за програме СКГО.

Према статуту, задаци Пословног савета биће предлагање одлука и иницијатива и давање мишљења од важности за унапређење пословне климе, као и општег квалитета живота у локалној заједници. "Такође, ту је давање мишљења на извештаје о спровођењу Стратешког плана одрживог или економског развоја и акционих планова, пружање подршке предлозима и иницијативама Канцеларије за локални економски развој, као и израда предлога одлука и иницијатива за унапређење рада Општинске управе, јавних предузећа, установа, организација и служби чији је оснивач Скупштина општине", рекао је овом приликом Вељко Ковачевић, помоћник председника општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"