Обележено 16 година од рушења моста у Врбасу

Делегација општине Врбас, представници Удружења Српски ратни ветерани Врбаса и представници Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке, положили су данас цвеће на спомен обележје подигнуто у знак сећања на рушење моста на Великом бачком канала у НАТО агресији 1999. године. Мост у Његошевој улици срушен је на данашњи дан, 13. маја. Цвеће су у име општине Врбас положили др Братислав Кажић, председник општине, и Милан Глушац, заменик председника.

"НИ данас након 16 година од бомбардовања ником нормалном није јасан разлог рушења моста у Врбасу. На срећу, није било људских жртава, али је направљена велика материјална штета - срушен је мост и оштећене бројне куће у окружењу. Наше удружење постоји од 2012. године и, и поред свих пробелма у функционисању, труди се да сачува од заборава овакве тренутке, али и скрене пажњу јавности на тежак положај оних који су несебично учествовали у одбрани отаџбине", рекао је представник Српских ратних ветерана Врбаса.

Виктор Бесермењи, заменик председника СО Врбас, истакао је да локална самоуправа сваке године обележава овај дан и тако се сећа тренутка када је и Врбас постао мета НАТО бомбардовања. "Иако је служио само за цивилне потребе, на дугом списку уништених мостова у Србији нашао се и мост у Врбасу. Не смемо заборавити жртве бомбардовања ни велика разарања која су нам учињена тих дана", рекао је Бесермењи.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"