Заменица омбудсмана у посети НС Црногораца

Ева Вукашиновић, заменица покрајинског заштитника грађана за заштиту права националних мањина - омбудсмана, посетила је данас Врбас и састала се представницима Националног савета црногорске националне мањине. Заменицу омбудсмана дочекали су Ратко Шоћ, председник НС, Слободан Баланџић, потпредседник НС, и Бодин Радојевић, члан Извршног одбора НС.

"На састанку су разматрана питања која су релевантна за црногорску националну заједницу у Србији, као што су увођење црногорског језика у службену употребу у срединама где постоји законски основ за то, оснивање институција културе и информисања, као и сарадња са постојећим институцијама и друге теме. Разматрано је и питање заступљености жена у раду Националног савета, при чему је констатовано да у Националном савету има седам жена, једна је потпредседница, а две су чланице Извршног одбора", саопштено је након састанка.

Ева Вукашиновић изразила је спремност да помогне Националном савету црногорске националне мањине, као и свим другим Саветима да остваре, унапреде и заштите своја права.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"