"Табита" прикупила помоћ за Општу болницу

Хуманитарно социјална организација "Табита" из Новог Сада обезбедила је још једну хуманитарну помоћ за Општу болницу Врбас. Овога пута на списку су се нашле унифоре, специјалне спаваћице за оперисане пацијенте, подлошци за непокретне болеснике, чаршави за беби постеље, јастучнице, тетра пелене и душеци за болесничке постеље.

„С обзиром да тешка економска ситуација у земљи и свету, посебно у здравственој делатности, намеће успостављање партнерског односа са многим институцијама и појединцима у циљу прикупљања донација, можемо се похвалити да смо до сада наилазили на озбиљно разумевање, како на локалном нивоу, тако и шире. Посебно бих истакла хуманитарну делатност неколико НВО, међу којима значајно место заузима "Табита". Добили смо униформе, специјалне спаваћице за оперисане пацијенте, пацијенте у Коронарној јединици, подлошке за непокретне болеснике, а овај пут, и већу количину помоћи за Гинекологију. Поред чаршава за беби постеље, јастучница и сл, у овом тренутку посебно је већа количина тетра пелена добро дошла, јер су се залихе у Породилишту значајно смањиле. Ту је и десетак душека за болесничке постеље", рекла је Јелена Банићевић, главна сестра Интернистичког сектора.

Она је овом приликом посебни истакла важност сваке донације и захвалила организацији "Табита" на пруженој помоћи и доброј вишегодишњој сарадњи. "Позивам све људе добре воље који на било који начин могу да подрже партнерски однос у побољшању здравствене услуге у болници, наравно и другим здравственим установама, као и установама социјалне заштите. Као и до сада, донације су често повезане са хуманитарним радом свештеника Еванђеоске цркве из Куцуре, господина Александра Суботина, коме се, такође, испред Опште болнице срдачнои захваљујем", рекла је Банићевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"