Смотра рецитатора из друштава за помоћ МНРО

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама општине Врбас "Кућица" организоваће у суботу, 06. јуна Смотру рецитатора. На манифестацији ће учествовати деца из удружења за помоћ МНРО са територије АП Војводине. Према пропозицијама, такмичиће се до три учесника из сваког пријављеног удружења са по једном рецитацијом. Подршку смотри која се одржава у просторијама II Месне заједнице у Врбасу, у улици Саве Ковачевића бр. 94, пружила је и општина Врбас.

Такмичаре ће оцењивати стручни жири који чине: Рајко Здравковић из Удружења за помоћ МНРО "Кућица", Весна Дринчић - Ђилас из Културног центра Врбас, Мира Недић из Одељења за друштвене делатности Општинске управе, и Рожа Хорват, наставница разредне наставе и мађарског језика. "По оцени жирија најбоља три рецитатора добиће дипломе и књиге на поклон, а сви учесници захвалнице. Након рецитатира публици ће се представити хор Удружења и чланови драмске радионице, који су са својим радионичарима припремили програм за ову прилику. Циљ нам је да се Врбас као песнички град представи и на овај начин, а особе са сметњама у развоју покажу да су ту, да су вредни пажње и да су разлике и различитост оно што нас спаја, а не раздваја", истиче се у најави Смотре рецитаора.

Иначе, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Кућица" основала је група дефектолога 1973. године и радило је у оквиру Основне школе "Братство-јединство". "На данашњој адреси, у улици Палих бораца 13/бб, је од 2002. године, када је на иницијативу родитеља почело са радионичарским радом. Од тад па до данас, свакодневно, у поподневним часовима одржавају се разне радионице: рад са дефектологом, превенција репродуктивног здравља, ризичног понашања, психолошко саветовалиште, драмска радионица, хор, креативна радионица, клуб родитеља, уз активно учешће стручних лица, родитеља и волонтера. Сарађујемо са другим удружењима за помоћ МНРО, активни смо учесници Мини олимпијаде лица са сметњама у развоју у Зрењанину, Еко кампа у Србобрану, Етно фестивала у Инђији, као и са Црвеним крстом Врбас, Центром за социјални рад, Удружењем Мултиарт из Врбаса, Удружењем ликовних аматера 'Атеље 05' и другим удружењима".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"