Ускоро у БДП нова јавна расвета

Ове недеље Јавно предузеће "Дирекција за изградњу" почиње са реализацијом пројекта реконструкције и замене јавне расвете у Бачком Добром Пољу. Према пројекту, "старе, скупе и неефикасне живине сијалице биће замењене квалитетнијим, ефикаснијим и економичнијим натријумским сијалицама виског притиска, док ће у једном делу Бачког Доброг Поља бити постављена LED расвета", истичу у овом предузећу.

"Почињемо са реализацијом већих пројеката који се тичу уштеде енергије, које смо дефинисали као једне од најважнијих у пословању ЈП 'Дирекција за изградњу'. У Бачком Добром Пољу, према динамици коју смо добили од извођача радова, у следећих 16 радних дана биће замењено укупно 353 светиљке и исто толико лира. Од укупно 10 трафо блокова у Бачком Добром Пољу, у осам ће бити постављене натријумске светиљке, у трафо блоку СТС 'Сава Ковачевић' поставиће се натријумске светиљке са управљањем, док ће у трафо блоку ТС 'Дурмиторска' бити постављена ЛЕД расвета", рекао је Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу".

Иначе, ово је само почетак радова на замени и реконструкцији јавне расвете у општини Врбас. Према речима Миловића, пре десетак дана Комисија за јавно приватно партнерство Републике Србије, одобрила је пројекат замене јавне расвете у осталим насељеним местима општине Врбас, који је рађен у сарадњи са ЕБРД-ом. "Пројекат ће бити реализован по ЕСЦО моделу, што значи да ће се инвестиција отплатити искључиво од уштеде енергије. Ово ће бити први такав пројекат везан за јавну расвету у Србији, а његову реализацију очекујемо у задњем кварталу ове године. Процењена вредност овог пројекта износи 200.000 еура. Имајући у виду да је у задњих 15 година укупно уложено свега око милион динара у замену јавне расвете у општини Врбас, само у овој години инвестиција у овој области ће изности око 30.000.000 динара. У другој половини године предвиђена је израда пројекта замене јавне расвете у самом граду, а његова реализација је планирана за наредну годину", рекао је Миловић.

Укупна вредност радова у Баком Добром Пољу износи 5.350.327 динара са ПДВ-ом. Учешће општине Врбас износи 4.390.851 динар, док је Покрајински секретаријат за енергетику и минералне сировине помогао радове са 959.476 динара. Радове изводи "Енерготехника-Јужна Бачка" д.о.о. Нови Сад, док ће Инвеститор ЈП Дирекција за изградњу" вршити стручни надзор радова.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"