Одржано 1. Атлетско пролеће

Школица спорта "Jumper" организовала је јуче мини олимпијаду за децу из вртића "Бубица" Предшколске установе "Бошко Буха" - Атлетско пролеће. Ово такмичење окупило је више од 180 малишана узраста од четири до шест година и сви они учествовали су у спортском вишебоју који су чиниле четири појединачне дисциплине и једна екипна игра. Атлетско пролеће је одржано на стазама Центра за физичку културу "Драго Јововић".

"Циљ пројекта је да по први пут у нашем граду и општини промовишемо спорт, а уједно и поједине спортске дисциплине код деце предшколског узраста. Манифестацију смо замислили са идејом да једног дана прерасте у традиционално такмичење предшколаца, односно Олимпијске игре вртића општине Врбас. Пошто организација овакве једне огромне манифестације захтева и огромне припреме, ми смо се одлучили на први, мали корак и у складу са нашим могућностима, а све у сарадњи са васпитачицама вртића "Бубица" и уз велику помоћ спонзора", рекао је Данило Њаради, организатор Атлетског пролећа.

Сви такмичари понели су око врата бројне медаље за остварене резултате, али је, према речима Њарадија, за организаторе било најважније да учесници запамте поруку 1. Атлетског пролећа - БАВИТЕ СЕ СПОРТОМ ЈЕР СПОРТ НИЈЕ ПРИВИЛЕГИЈА САМО ТАЛЕНТОВАНЕ ДЕЦЕ! Такмичење малишана помогли су општина Врбас и Покрајински секретаријат за спорт, као и бројни спонзори.

Фотографије: Данило и Ненад Њаради

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"