НСЗ нуди помоћ малим и великим матурантима

Национална служба за запошљавање позвала је ученике завршних разреда основних и средњих школа да дођу у најближу Филијалу ове службе и информишу се о образовним профилима средњих стручних школа и факултета, као и о потребама тржишта рада, како би лакше и квалитетније донели своју прву професионалну одлуку о избору будућег занимања.

"Од саветника за планирање каријере мали и велики матуранти добиће све информације и стручну помоћ у прављењу плана развоја своје каријере, у складу са перспективама запошљавања и индивидуалним знањима, вештинама, способностима и интересовањима. Професионално саветовање у вези са планирањем каријере обавља се у Националној служби за запошљавање индивидуално, на основу личног захтева и заказаног термина. У Филијалама службе за запошљавање будућим средњошколцима су на располагању штампана и интерактивна верзија 'Водича за основце'. Упитници у овом Водичу помоћи ће ученицима да размисле о себи, својим способностима и интересовањима за поједине групе занимања. Ту су и основни појмови о свету рада и образовања, информације о врстама школа, могућим грешкама, кратки описи бројних занимања и савети за правилно планирање каријере, а ученици се могу упознати и са старим занатима и неким занимањима будућности", наводи се у позиву.

Информатор "Шта да учим, шта да радим" садржи актуелне и ажуриране информације о образовним профилима, средњим школама, наставним плановима, као и кратке описе занимања. Намењен је ученицима осмог разреда који у процесу планирања каријере праве избор у вези са средњим стручним и општим образовањем, као и стручњацима, родитељима и свима који деци пружају подршку у процесу целоживотног каријерног развоја. Игрица "Каријерно путовање" намењена је ученицима виших разреда основне школе како би се на на време упознали са доступним занимањима и средњим школама. На забаван начин млади упознају своја интересовања и разматрају различите каријерне могућности. Игра пружа опис доминантних интересовања и кратке описе образовних профила средњег стручног образовања који одговарају тим интересовањима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"