"Полиција у локалној заједници" у Врбасу

У циљу унапређења сарадње између грађана и полицијских службеника Министарство унутрашњих послова организовало је данас у Врбасу акцију "Полиција у локалној заједници". Овај пилот пројекат МУП-а спроводи се у три града у Србији - Пријепољу, Земуну и Врбасу, а данашње представљање вештина, знања и опреме, пред бројним Врбашанима, извели су припадници 3. одреда Жандармерије из Новог Сада и службеници Полицијске управе Нови Сад.

Почетак показних вежби најавили су председник општине Врбас др Братислав Кажић и начелник Полицијске станице Врбас Владо Глођовић. "Треба да будемо поносни што смо од стране Министарства унутрашњих послова изабрани међу три града који учествују у пилот пројекту 'Полиција у локалној заједници'. Пројекат је осмишљен на начин да полицијски службеници успоставе бољи контакт са грађанима, а све зарад подизања нивоа безбедности у нашем граду. Грађани су имали могућност да виде низ активности које службеници МУП-а свакодневно примењују и још једном се увере у њихову спремност и одлучност да стану на пут свакој врсти угрожавања безбедности. Без обзира на изазове који су пред нама имамо и знања и снаге да одговоримо на сваки и заштитимо интегритет и имовину свих грађана, без разлике", рекао је овом приликом Глођовић. "Овакве акције служе да побољшамо односе између грађана и припадника полиције, а на локалној самоуправи је да учини све што може да опремањем Полицијске станице створи оптималне услове за несметан рад ове службе. Трудимо са одговоримо на све молбе које нам стижу из полиције, јер је безбедност грађана и наш циљ", рекао је Кажић.

Бројна деца из Предшколске устананове "Бошко Буха" и ученици основних школа имала су прилику да виде разна борбена и друга возила Жандармерије, опрему и оружје, као и знање полицијских паса. Са  солитера у центру града спустило се неколико специјалаца, демонстриране су разне акције и борилачке вештине, а део програма извели су и чланови Џудо клуба "Тори" и фолклорне групе Културног центра.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"