Одржана Смотра рецитатора из удружења МНРО

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Кућица", у сарадњи са општином Врбас, организовало је Смотру рецитатора из удружења ове врсте са територије Војводине. На овогодишњој смотри учествовало је 14 такмичара из удружења из Суботице, Инђије, Куле, Србобрана и Врбаса, а најбољи међу њима награђени су дипломама, књигама и захвалницама.

Прво место освојио је Небојша Живановић из Удружења за подршку особама са психофизичким сметњама „ЗаЈедно“ из Суботице, док је друго место припало Петеру Фехеру из истог удружења. Трећа награда припала је Маријани Анђић из Удружења за помоћ МНРО "Кућица", а похвале жирија добили су Роберт Коленак из Удружења за помоћ МНРО "Бисер" ис Србобрана, Елеонора Канкараш из Удружења за помоћ МНРО "Кућица" и Милена Котић из Удружења за помоћ МНРО "Мој Свет" Инђија. Најбољи рецитатори су добили дипломе и књиге на поклон а похваљени рецитатори захвалнице.

"Било је треме и несигурности, али и врло озбиљних наступа талентованих, младих људи тако да су овом манифестацијом сви добили. Запажен наступ у оквиру програма имали су и чланови Драмске радионице Удружења 'Кућица' које је припремила педагод Александра Бајић Александра, и Хор Удружења који је припремила мастер музичке педагогије Јелена Алексић", саопштено је након смотре. Жири је радио у саставу Рајко Здравковић - дефектолог, представник Удружења за помоћ МНРО „Кућица“, Весна Дринчић Ђилас - представник Културног центра, руководилац драмско-рецитаторског студија, Мира Недић - представник општине Врбас, руководитељка Одељења за друштвене делатности, и Хорват Рожа - профеор разредне наставе, наставник мађарског језика. Удружење за помоћ МНРО „Кућица“ из Врбаса доделило је захвалнице и онима који су на неки начин помогли или учествовали у организацији смотре: општини Врбас, Јовани Вујтовић, чланици Општинског већа, која је и отворила манифестацију, члановима жирија, као и II Месној заједници и Народној библиотеци „Данило Киш“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"