ОБВ обележила Дан добровољних давалаца крви

Општа болница Врбас - Одељење за снабдевање крвљу и крвним дериватима, заједно са члановима Удружења ликовних уметника "Атеље 05", обележила је 14. јун - Светски дан добровољних давалаца крви. Уз акцију прикупљања крви, Општа болница Врбас добила је на поклон и бројне слике чланова удружења које ће убудуће красити простор овог одељења.

"Веома смо поносни на успешну сарадњу са групом 'Атеље 05', на сарадњу са Црвеним крстом и на све већи број добровољних давалаца у последње време. Хвала свима који се одазивају на наше позиве, а посебно дугогодишњим даваоцима који се укључују и у друге акције које организујемо. Ово обележавање Светског дана добровољних давалаца помогли су компанија 'Витал' и браћа Миличић, наши добровољни даваоци, који су обезбедили средства за набавку платна и боја за сликаре", рекла је др Мирјана Наков, начелница Одељење за снабдевање крвљу и крвним дериватима.

"Ово је један од доказа да постоји природна веза између здравства и уметности. Већ годинама учествујемо на ликовним колонијама Опште болнице која носи симболичан назив - 'Уметношћу против болести'. Резултати тих колонија претворили су нашу болницу у изложбени простор, отворен 24 часа дневно, 365 дана у години. Усуђујем се рећи да ова изложба има најснажнији уметнички печат у Војводини. Као удружење учествујемо на многим манифестацијама, и културног и хуманитарног типа, а уметничка дела која дарујемо представљају вид нашег добровољног давалаштва", рекао је Драган Симић, председник УЛУ "Атеље 05".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"