Ускоро анкета о потребама бициклиста у Врбасу

Јавно предузеће "Дирекција за изградњу" и Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас спровешће од понедељка, 22. јуна, до петка, 26. јуна, истраживање јавног мнења у циљу прикупљања података о задовољству корисника бициклистиче инфраструктуре. Истраживање ће бити спроведено кроз директно анкетирање грађана на улици, док ће део података бити прикупљен анкетирњем у радним организацијама на територији Врбаса.

"Циљ анкете је прикупљање података, ставова и мишљења грађана о тренутном стању и квалитету бициклистичке инфраструктуре у Врбасу, бициклистичким стазама, паркинзима за бициклисте и другом. Такође, интересује нас и шта грађани мисле којим мерама би се овај део инфраструктуре могао побољшати, унапредити и приближити што већем броју корисника", рекао је Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу".

Ово истраживање покренуто је након што је општина Врбас недавно потписала декларацију о приступању CIVITAS иницијативи, коју је утемељила Европска комисија 2000. године, у циљу постизања значајних промена у урбаном транспорту и повећања учешћа одрживих видова превоза. "Оваква врста активности превасходно је усмерена у промовисање алтернативних начина превоза, пре свега кроз квалитетан јавни превоз, нове начине употребе аутомобила и промовисање пешачења и бициклизма. У складу са наведеним, један од битнијих елемената је и став јавног мнења, због чега се истраживање и спроводи", рекао је Миловић. Управо зато ЈП "Дирекција за изградњу" и Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас, позивају грађане да узму активно учешће у анкетирању, како би се могли прибавити квалитетни подаци који ће послужити као смернице у даљем планирању активности.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"