Одржана XVIII седница Скупштине општине Врбас

У четвратк је одржана 17. седница Скупштине општине Врбас, на којој су за четири сата разматрања усвојене 34 тачке дневног реда. Седницом су доминирали извештаји о раду јавних предузећа, установа, служби и организација за 2014. годину, који су добили зелено светло парламентарне већине, а затим су усвојене и одлуке о доношењу ГИС стратегије општине Врбас за период 2015-2019. година, о пружању грејних услуга за грејну сезону 2015/2016, као и одлука о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

Већином гласова усвојена је и одлука о условима и мерама за уклањање објеката који представљају непосредну опасност за живот и здравље људи, суседне објекте и безбедност саобраћаја. До краја седнице подршку скупштинске већине, али и свих одборника у једном случају, добиле су и одлука о заштити пољопривредног земљишта, одлука о обављању комуналних делатности, као и предлог решења о давању сагласности на пројекат јавно-приватног партнерства за употребу топлотне енергије кроз обновљиве изворе. "За предлог везан за коришћење енергије из обновљивих извора гласала је цела Скупштина општине, дакле представници и владајућих и опозиционих странака, што говори да се ради о једном добром, дугорочном решењу. Реализацијом ове идеје локална самоуправа жели да реши проблем грејања у граду, покрећући јавно-приватно партнерство", рекао је члан Општинског већа Душко Ћутило.

Председница локалног парламента Марјана Мараш оценила је да је расправа на XVII седници имала конструктиван карактер, чему су допринос дали и опозициони одборници, због чега је заседаље трајало краће него обично. Ипак, више дискусије изазавле су на тачке дневног реда које су се односиле на Јавно предузеће за информисање "Врбас" и ЈКП "Стандард".

Чланица Општинског већа Јасна Коматовић поднела је оставку на ову функцију, а на предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе разрешени су и именовани нови чланови школских одбора у Гимназији "Жарко Зрењанин", у Средњој стручној школи "4. јули", Основној школи "Петар Петровић Његош", затим изабран је председник Управног одбора у Јавној агенцији за зоохигијену и пољопривреду, као и председник Надзорног одбора Дома здравља "Вељко Влаховић".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"