Одржана XIX седница Скупштине општине

Много брже него обично, за мање од сат времена, у петак је одржана XIX седница Скупштине општине Врбас. Одборници су разматрали седам тачака дневног реда и све су биле посвећене новом устројству комуналних делатности у граду и селима, именовањима у два нова комунална предузећа, "Стандард" и "Комуналац".

Одборници су разматрали предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о промени оснивачког акта Јавног комуналног предузећа „Стандард“, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ и предлог Решења о давању сагласности на Статут Јавног комуналног предузећа „Комуналац“, а кроз допуне на дневни ред су дошле и Предлог решења о разрешењу председника и члана Надзорног одбора ЈКП "Стандард" у Врбасу и Предлог решења о именовању председника и члана Надзорног одбора ЈКП "Стандард. Оставку на место председника поднео је Драган Михајловић, а на ову функцију именован је Божидар Перовић. Такође, оставку на место члана поднела је и Стана Зекић, а њу је заменила Весна Ђилас.

Скупштина општине је усвојила и предлог решења о разрешењу вршиоца дужности директора и избору новог в.д. директора ЈКП "Стандард", па је уместо Игора Шкундрића, који је поднео оставку, на ову функцију изабран Драган Михајловић.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, Бранка Тадић разрешена је дужности члана Савета за финансије, буџет и привреду, а именована је Валентина Милојевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"