Ажуриране листе о технолошким вишковима у школама

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је на свом сајту листе запослених за чијим радом је престала потреба у потпуности или делимично, уз напомену да то нису листе за отпуштање и да ће особе које се налазе на њима имати предност при запошљавању. На сајту су за викенд објављене листе вишкова наставног и ваннаставног особља у основном и средњем образовању, као и у музичким школама.

Када су у питању школе у општини Врбас, основне, средње и једна музичка, на листама се налази 41 лице. Када је у питању наставно особље у Основној школи "Јован Јовановић Змај" у Змајеву за радом је престала потреба код једног запосленог, у ОШ "Братсво-јединство" и "20. октобар" код по четири, у ОШ "Петар Петровић Његош" код седам лица, у ОШ "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу код два, у ОШ "Братство-јединство" у Куцури код једног, а у ОШ "Бранко Радичевић" у Савином Селу код 12 запослених. На листи технолошких вишкова нашло се и девет лица из наставног особља у Средњој стручној школи "4. јули", и једно лице из ваннаставног особља у Гимназији "Жарко Зрењанин". Основна музичка школа у Врбасу нема запослених за чијим је радом престала потреба.

Прецизирано је да су листе технолошких вишкова предвиђене Посебним колективним уговором као резултат договора са синдикатима и да представљају додатну заштиту права запослених у просвети.

Министарство поручује и да претходних година те листе нису благовремено и на прави начин формиране, што је у пракси успоравало или онемогућавало примену. Министарство подсећа да је одредбама Посебног колективног уговора прописано да пре почетка школске године директори школа достављају листе запослених за чијим радом је престала потреба у потпуности или делимично. Те листе поред директора оверавају представници синдиката.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"