Еколошки покрет Врбаса уређивао фасаду ЦСР

Активисти Еколошког покрета Врбаса организовали су акцију уклањања графита са зида Центра за социјални рад у Врбасу. Ово је друга акција истог типа на овом објекту, па се у Еколошком покрету прибојавају да ни овога пута чисти зидови као резултат рада неће остати трајни.

"Како друштвена заједница већ одавно не води довољно рачуна о слободном времену младих и од како се из школа практично избацило васпитање, све више је младих људи који не знају шта ће са собом. Разорена породица готово је изгубила контролу над својом децом. Друштвене мреже и ријалити програми, препуни лоших узора, преузели су улогу васпитача. Ипак, нису сви млади такви, а то се најбоље види код наших волонтера. Пуни су енергије и воље да и поред личних обавеза дају допринос заједници у којој живе. Волонтирање је корисно и забавно. Мало их, наравно, у томе треба усмерити и подржати", рекао је након акције Ратко Ђурђевац, председник Еколошког покрета Врбаса.

Он сматра да би волонтирање требало институционализовати, јер оно на здравој основи окупља и испуњава младе, а доноси и економску корист. "Волонтерске центре би требало да има свако место. Некада су то били домови омладине, као простор за дружење и разоноду, али и за брзу анимацију и покретање на акцију", истакао је Ђурђавац.

Ова активност Еколошког покрета Врбаса подржана је од стране Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, Индустрије меса Карнекс из Врбаса и локалне самоуправе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"