Ниче нова кућа породице Чизмар

Заједничком акцијом бројних Куцурана, у организацији Културно-просветног друштва "Док" и уз подршку општине Врбас, јуче је изливена плоча на новој кући породице Чизмар, која је пре годину дана у пожару остала без свог дома. Цреп за покривање куће је већ обезбеђен и остало је да се набави грађа за подизање крова, али сви укључени у акцију очекују да до првих јесењих, кишних дана нова кућа Чизмара буде изграђена до краја. У јучерашњој акцији учествовало је десетак мајстора и помоћних радника, а радове су обишли и представници локалне самоуправе, Милан Глушац, заменик председника општине Врбас, и Јована Вујтовић, чланица Општинског већа.

"Наша чланица Марија Хорњак покренула је цело Културно-просветно друштво 'Док' да помогне породици Чизмар. Они то заслужују јер је у породици троје бистре деце, а двоје које иду у школе одлични су ђаци. Прикупили смо 209.000 динара и на истим темељима почели да градимо кућу. Стигли смо до плоче и ту нам је помогла општина Врбас. Локална самоуправа је обезбедила гредице и испуне, а Горан Павић из Беча, наш Куцуранин, остатак материјала", рекао је Михајло Фејса, председник Културно-просветног друштва "Док".

Јована Вујтовић, чланица Општинског већа, истакла је да кад дође до непредвиђених ситуација, попут пожара у кући породице Чизмар, не сме изостати помоћ окружења, комшија, пријатеља и других хуманих људи.

"Овога пута у акцију се укључила и локална самоуправа. Не можемо да жмуримо кад се догоди да једно наше домаћинство остане без крова над главом и као одговорна власт укључили смо се у акцију изградње нове куће. Не дајемо само празна обећања већ сваки проблем наших грађана покушавамо решити, у мери у којој то можемо", рекла је Вујтовић.    
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"