Спремни пројекти замене крова на зимском базену

Општина Врбас припремила је идејни и извођачки пројекат реконструкције затвореног базена у комплексу Центра за физичку културу "Драго Јововић". Према пројекту, на зимском базену биће замењена комплетна кровна конструкција и прозорски портали, а вредност радова процењена је на 14,2 милиона динара, без ПДВ.

Како је планирано, кров ће имати паропропусну-водонепропусну брану и могућност вентилисања, чиме се обезбеђује да објекат не задржава влагу и тако спречава брзо пропадање материјала. Кровна конструкција ће, такође, бити отвореног типа како би промене на уграђеним материјалима биле доступне визуелним контролама и прегледима у сваком тренутку. Ово решење се уводи због безбедности корисника и спречавања евентуалних хаварија до којих долази када се промене на материјалима не увиде на време. Ради енергетске ефикасности прозорски портали базена биће од трослојног стакла, а простор ће бити осветљен ЛЕД расветом.  

Локална самоуправа планира да ребалансом буџета издвоји око пет милиона динара за ове радове, док би додатних пет милиона требало да буде набављено из других извора. Већ сада постоје назнаке да би то могло бити из буџета Војводине. Ова сума није довољна за завршетак свих радова, па се разматра могућност да се у првој фази пројекта уради кровна конструкција и припреми базен за рад, а у наредној години спроведе и друга фаза у којој би се мањали прозорски портали.    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"