У Врбасу одржан "Олимпијски час"

Стотинак ученика основних школа у Врбасу учествовало је данас у "Олимпијском часу", манифестацији Олимпијског комитата Србије којом се промовише дух олимпизма, фер-плеја и заједништва. Будући спортисти и олимпијци имали су прилику да се упознају и друже са вицешампионком Света у кајаку Милицом Старовић. Учесници "Олимпијског часа" прошли су кроз пет радионица које симболизују пет континената и пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Упознали су се са историјом Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.

Све ученике на почетку манифестације поздравио је др Братислав Кажић, председник општине Врбас. "Хвала Олимпијском комитету Србије што је препознао Врбас као град у ком треба одржати ову приредбу. То је учињено с разлогом јер је Врбас град спорта, град који има олимпијског шампиона и светске прваке, и зато се 'Олимпијски час' одржава на правом месту. Увек је задовољство видети оволико деце и младих на једном месту, ово је прилика да се одвоје од рачунара, а самим тим да они који се баве спортом то и наставе, а они који су имали сумњу да то треба да раде, да је коначно отклоне", рекао је Кажић.

Милан Павловић из Олимпијског комитета Србије изразио је велико задовољство због организовања часа у Врбасу и напоменуо да су радионице за ученике припремљене тако да се кроз игру и приче основци упознају са Олимпијским играма још из времена Старе Грчке, преко лика Пјера де Кубертена до модерних времана. Милица Старовић пренела је основцима најсвежије утиске са недавно одржаног Светског првенства у кајаку где је освојила сребрну медаљу. 

Топ партнер Међународног олимпијског комитета компанија Coca-Cola партнер је Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима "Олимпијски час", "ЕкОлимпијада" и "Спортски изазов" до краја олимпијског циклуса РИО 2016.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"