"Дирекцији за изградњу" ИСО 50001

Јавном предузећу "Дирекција за изградњу" у среду ће бити званично додељен сертификат за Систем менаџмента енергијом ИСО 50001. Сертификат ће уручити представник Lloyd's Register LRQA - овлашћени издавач ове врсте документа. Овај стандард пружа могућност организацијама да повећају енергетску ефикасност, смање трошкове и умање негативан утицај на животну средину.

Применом стандарда ИСО 50001 постиже се да организације боље користе своју опрему која користи енергију, добија се упутство за процену, мерење, документовање и извештавање о енергетским унапређењима и њиховом утицају на емисију гасова стаклене баште, ствара се транспарентност и омогућава комуникација у вези са управљањем енергетским ресурсима, промовишу се најбоље праксе у управљању енергијом, помаже се постројењима у евалуацији и постављању приоритета у имплементацији нових енергетски ефикасних технологија, пружа се оквир за промовисање енергетске ефикасности кроз ланце снабдевања, омогућавају се унапређења у управљању енергијом у контексту смањења емисије гасова стаклене баште и омогућава се интеграција са другим системима управљања.

ИСО 50001 омогућава да се систематски постави сет циљева у вези са енергијом и нуди помоћ у њиховом остварењу, чиме се остварују значајне уштеде енергије. Поред тога, многе државе нуде стимулативна средства и различите пореске олакшице за организације које имају имплементиран овај систем управљања енергијом, који је међународно прихваћен.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"