"Carnex" повећао извоз на тржиште ЕУ

Carnex Vrbas - carnex.rs

Компанија "Carnex" је у 2015. години инвестирала више од три милиона еура у технолошки развој у складу са најновијим светским трендовима у производњи и екологији, изјавила је Тијана Анђелић, генерална директорка компаније.

"Осим најсавременије аутоматске линије за пуњење паштета, 'Carnex' је инвестирао и у најсавременији погон за производњу ферментисаних кобасица, али и у најсавременије постројење за прераду отпадних вода које омогућава испуштање потпуно пречишћене воде у природни водоток", рекла је Анђелић приликом сусрета са Марком Чадежом, председником Привредне коморе Србије, који је данас обишао фабрику у Врбасу.

Анђелић је навела да "сви запослени у компанији свакодневно посвећено раде како би оправдавали указано поверење потрошача". "У економски врло изазовној години коју прати пад куповне моћи и стагнација животног стандарда, компанија "Carnex" задржава стабилност и профитабилност, остварује раст извоза, и даље инвестира у унапређење производње, иновације и екологију. Брига о потрошачима нам је на првом месту, стога су нам безбедност и квалитет производа које им нудимо приоритет. Поносни смо што смо по томе препознати како у нашој земљи, али и шире, кроз међународне сертификате из области квалитета и безбедности хране које поседујемо", рекла је Анђелић.

Поред Црне Горе, БиХ и Македоније, "Carnex" је освојио и тржишта Хрватске и Словеније, а у 2015. години остварен је значајан раст и на осталим тржиштима ЕУ земаља. "Неколико пута, тачније пет до шест пута, повећан је и извоз у земље Европске уније у односу на претходну годину и Русију", рекла је Анђелић.

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, рекао је да та компанија има 1.500 добављача те да ће, ако добро послује и извози, све то добро утицати не само на оне који су директно запослени у њој, већ и на друге секторе у привреди. "Улога Привредне коморе Србије је да обезбеди дијалог привреде и државе, да у сарадњи са Владом и ресорним министарствима помогне у решавању конкретних проблема привредника и пружи им подршку у јачању капацитета да што више производе и што боље се позиционирају на иностраним тржиштима", изјавио је Чадеж.

Индустрија меса "Carnex" једна је од водећих месних индустрија у региону и лидер на тржишту Србије са највећим тржишним учешћем од 18%. Ова домаћа индустрија меса, апсолутни је лидер у категорији паштета са 42% тржишног удела, као и у категорији готових јела, са 52% тржишног удела.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"