Јавна расправа о Нацрту Стратегије одрживог развоја општине Врбас

Nacrt Strategije održivog razvoja opštine Vrbas

Општина Врбас организује у петак 18. децембра 2015. године, с почетком у 11 часова, Јавну расправу о Нацрту Стратегије одрживог развоја општине Врбас у Великој сали скупштине општине Врбас, адреса: зграда општинске управе IV спрат, Маршала Тита 89, Врбас.

Основни циљ Стратегије јесте да пружи визију будућности, визију развоја, предложи могућа решења друштвених, економских, институционалних проблема, а у контексту прилагођавања оквирима развоја АП Војводине и Републике Србије, као и ширег региона Западног Балкана са којим Србија учествује у процесима придруживања Европској унији.

Стратегија развоја је кровни документ који би требао да оријентише све релевантне актере развојa и управљања општинским ресурсима у доношењу одлука за најцелисходнија решења и што ефикасније коришћење расположивих ресурса. Поред улоге водиље у одлучивању, Стратегија представља важну алатку за успешно управљање променама у општини, за усмерено акционо и пројектно планирање, као и за друге активности за добијање финансијске подршке из АП Војводине, министарстава и Владе Републике Србије.

Стратегија има посебан значај за олакшавање приступа фондовима Европске уније и ствара предуслове за учествовање у програмима развоја региона којима општина Врбас припада.

Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Владе АП Војводине финансијски је помогао реализацију процеса израде Стратегије, док је у складу са Уговором о партнерству закљученим између општине Врбас и Регионалне развојне агенције Бачка, Регионална развојна агенција Бачка спровела пројектне активности у процесу израде стратегије.

Сви заинтересовани могу своје предлоге и сугестије за измену и допуну предметног документа доставити до уторка 15. децембра 2015. године, путем маил адресе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Све додатне информације у вези Стратегије одрживог развоја општине Врбас могу се добити у Канцеларији за локални економски развој. Контакт телефон 021 706 316.

 

КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

07. феб 2019. КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организује вечерас предав...

Расписан конкурс за 45. Палету младих

02. феб 2019. КУЛТУРА

Расписан конкурс за 45. Палету младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за најбољег м...

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

31. јан 2019. КУЛТУРА

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

Виталова књижевна награда "Златни сунцокрет" за 2018. год...

"Позови комшију у музеј"

25. јан 2019. КУЛТУРА

"Позови комшију у музеј"

Градски музеј, део Културног центра Врбаса, покренуо је в...

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

18. јан 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...