Образовање заслужује још већу подршку

Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, и Војин Јованчевић, помоћник покрајинског секретара за образовање, посетили су у петак Гимназију "Жарко Зрењанин" и са руководством ове, али и других школских установа у општини Врбас, разговарали о стању образовања.

Састанку су присуствовати и представници Средње стручне школе "4.јули", као и основних школа "Петар Петровић Његош", "Светозар Милетић", "20. октобар" и "Братство-јединство" из Врбаса и "Братство-јединство" из Куцуре, а локалну самоуправу је представљала Ксенија Бенце, помоћнице председника општине Врбас задужена за образовање.

Током састанка учесници су разменили ставове о више тема из области образовања, а највише времена посвећено је безбедности ученика у школама, инклузији деце са специјалним потребама, инклузији за даровите ученике. као и потреби да општина Врбас добије општинског просветног инспектора. Како је речено, систем који чине три средње, девет основних школа и Предшколска установа "Бошко Буха" са 12 објеката, заслужује перманентну стручну подршку и контролу.

Према речима Ксеније Бенце, оваквих радних састанака требало би да буде више.

"На састанку су поред школа из града, учешће узели и представници школе из Куцуре јер је једна од тема била и неговање језика националних мањина, што је веома важно. Такође, сматрам да се недовољно пажње посвећује даровитим ученицима и они заслужују више, па би се и на том пољу требало нешто предузети. Било би корисно да се овакви радни састанци чешће одржавају", рекла је Бенце.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"