У Равном Селу изгорео Дом културе

Дом културе у Равном Селу потпуно је изгорео синоћ у пожару. Због јаког ветра пламен је за неколико минута захватио целу зграду, коју је гасило девет ватрогасних екипа из Равног Села, Врбаса, Деспотова, Пивница и Силбаша. Пожар је избио  у 18.45, а гашен је до касно у ноћ.

Према незваничним сазнањима, утврђено је да је ватра изазвана намерно, а за то се сумњиче двојица малолетних лица. Тужилаштво је овај случај квалификовало као изазивање опште опасности.

"Изгорели су сала са 250 седишта, бина, канцеларије, пројектор са биоскопским платном. Остали су само део улаза и зидови дома, чија је површина око 1.000 квадратних метара. Начињена је штета од преко 100.000 евра", навео је Драган Бешовић, секретар Месне заједнице, којој је Дом културе био предат на одржавање.

Председница СО Врбас Марјана Мараш, која је и становница Равног Села, истиче да су мештани у шоку и неверици, јер је на њихове очи изгорела најлепша зграда у селу, која је и изнутра била потпуно сређена. "Мештани су показали изузетну пожртвованост, гасећи пожар са ватрогасцима. Пењали су се на кров да гасе ватру, ризикујући своје животе. Срећом, нико није настрадао, а ватрогасци су успели да спрече да се пожар не прошири на суседну сеоску библиотеку и приватну пекару и продавницу", истакла је Марашова.

Према њеним речима, група малолетника је непрекидно обијала дом и правила штете, што су и руководиоци МЗ и мештани редовно пријављивали, али није било начина да се то заустави.

"Врата на дому су и заваривана и стављани су катанци, али је рушилачка снага била јача. Чак ни полиција није могла да стане на пут вандалима, јер не постоје законска решења за малолетне особе. Дом је од 2009. године био у надлежности МЗ, која није била у могућности да обезбеди овај објекат, јер је село остало без месног самодоприноса", рекла је председница СО.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"