Позоришном представом до еко учионице

Ученици Основне школе "Петар Петровић Његош" одиграће у уторак, 20. децембра у биоскопу "Југославија", позоришну представу - игроказ у четири чина "Орао је одлетео". Ради се о адаптацији и драматизацији еколошког манифеста познатог индијанског поглавице Сијетла. У представи учествују ученици седмог разреда, чланови рецитаторско – драмске секције, и ученице петог разреда, чланице ритмичке секције.

"Наиме, идеја и акциони план под слоганом 'Ширењем еколошке свести до летње – еколошке учионице' настала је на акредитованом програму стручног усавршавања 'Савремена социологија у пракси образовања', аутора Драгане Малешевић и Јована Вукчевића. Акциони план је предвиђао драматизацију еколошког манифеста индијанског поглавице Сијетла и постављање позоришне представе која би се извела у свим школама општине Врбас, у биоскопу 'Југославија' за грађанство, као и у неким другим организацијама и институцијама. Од улазница са симболичном ценом прикупио би се део средстава за изградњу летње еколошке учионице у нашој школи. Такође, идеја је да представа буде изведена и на неком од фестивала драмског стваралаштва", рекао је у најави извођења за грађанство Зоран Бауцал, директор ОШ "Петар Петровић Његош".

Игроказ у четири чина "Орао је одлетео" премијерно је изведен 14. новембра, у оквиру обележавања јубилеја 65 година постојања и рада Основне школе "Петар Петровић Његош". Аутор текста и редитељ представе је Славица Величковић, професорка српског језика и књижевности, костиме је припремила Татјана Лелић, професор биологије, сценографију Милан Коматина, наставник ТИО, и Марија Русов, наставник ликовне културе. За музику, звучне ефекте и видео слајдове заслужан је Зоран Бауцал, директор школе, уз подршку Славка Контре, плесне тачке припремила је Радмила Сапун, професорка разредне наставе, а сарадница на пројекту била је и Биљана Бегановић, професорка разредне наставе.

Током другог школског полугодишта представа "Орао је одлетео" биће одиграна у све три преостала основне школе у Врбасу и пет основних школа у селима општине.

Представа почиње у 18.00 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"