Новогодишње дружење у "Мултиарту"

Деца окупљена у Удружењу грађана "Мултиарт" имала су синоћ мини новогодишњу журку. Подељени су пакетићи, размењене најлепше жеље и утврђен тачан термин посете ових дана стварно презаузетог Деда Мраза. Централно место добила је једна новогодишња јелка, окићена захваљујући људима доброг срца, спремним увек да помогну.

"Организовали смо дружење у нашим просторијама и искористили прилику да дух Нове године приближимо свој деци са посебним потребама. Добили смо украсе од фризера Дејана Вујичића, новогодишњу јелку, слаткише и сокове добили смо од Канцеларије за младе, док је 'Мултиарт' својим средствима обезбедио пакетиће за све кориснике. Заједничким напорима имамо лепо дружење све наше деце, и оне са посебним потребама и њихове браће и сестара који нам се често придружују у акцијама", рекао је Борис Бијеловић, један од најактивнијих чланова "Мултиарта".

Мира Недић, начелница Одељења за друштвене делатности Општинске управе Врбас, истакла је да су новогодишњи и божићни празници синоним за љубав и радост даровања. "Сва деца имају исте жеље, тежње и потребе. Покушали смо да сви учинимо по мало и ово вече у 'Мултиарту' испунимо смехом, а жеља нам ја до те не чинимо само уочи празника већ током целе године, и не само овој деци већ свој. Свако треба да помогне на онај начин и у оној мери колико може и биће значајно", рекла је Недић и позвала родтитеље деце са посебним потребама да се информишу у Општинској управи о свим правима и повластицама.

Фризер Дејан Вујичић за ову прилику обезбедио је новогодишње украсе и заједно са децом окитио јелку. "Пошто се ближи Нова Година и Божић и време је даривања, одлучио сам да обрадујем децу и улепшам једно њихово вече. Некога усрећити, децу, пријатеље, или пролазника на улици, па макар и на трен, је нешто најлепше и немам дилему да било шта друго доноси веће задовољство. У оваквим и сличним акцијама треба да се учествујемо сви, не само за празнике, а заједничко деловање увећаће нашу снагу и сваки пут учинићемо много више ", рекао је Вујичић.

Ово није све што се тиче акција "Мултиарта" у 2016. години. У суботу ће, уз подршку Мотоклуба "Парадизо", у центру Врбаса бити организована посета Деда Мраза и подела пакетића. Дружење уз музику почиње у 12.00 часова.

"Последњих година интезивно смо присутни у јавном животу и скрећемо пажњу на потребе свих особа са инвалидитетом. Оно што радимо је добро, али ни близу довољног или оног што треба да постоји у нашаој општини. Циљ нам је да анимирамо све оне који доносе одлуке, не само локални ниво већ и све друге инстанце, да добијемо дневни боравак за децу и младе са инвалидитетом и да се развију јиш неке услуге социјалне заштите. Знамо за тешку ситуацију у друштву, али дуг је списак активности социјалне заштите који морамо развијати и код нас и општини Врбас", рекао је Бијеловић.        

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"