Врбас домаћин бокс турнира за жене

Врбас ће од 10. до 15. јануара наредне године бити домаћин VI Купа нација у боксу за жене, спортске манифестације европског и светског ранга, најављено је на данашњој конференцији за медије у Скупштини општини Врбас. Организатори и домаћини турнира су Боксерски савез Србије и Бокс клуб "Чарнок".

Како је саопштено, на турниру ће учествовати такмичарке из 24 земље Европе, Азије, а могуће и Африке, укључујући и Казахстан, Русију и Индију, које су велесиле у овој спортској дисциплини. Очекује се више од 200 учесница.

"Изражавамо задовољство што је поново за домаћина изабран Врбас, у коме је ово првенство већ одржано 2014. године. Сигуран сам да ће задовољни бити и такмичари, као и остали учесници турнира, јер ЦФК 'Драго Јововић' пружа изванредне услове, а и општина Врбас је одличан домаћин. Ово је највећи турнир ове врсте у Европи и упослиће све смештајне капацитете у општинама Врбас и Кула", рекао је Јовица Панић, директор Бокс савеза Војводине.

Мартин Визи, секретар БСВ, истакао је да није очекивао овакав одзив такмичара, посебно што су пре само пар месеци одржане Олимпијске игре, такмичење која мобилише све репрезентативце и најбоље боксерке свих ових земаља.

"За нашу град и клуб 'Чарнок' ово је велика част. Не дешава се често да општина ове величине два пута буде домаћин овакве манифестације и угости толико спортиста. Врбас ће представљати и три такмичарке које су потекле из нашег града и клуба, Јелена Зекић, Санела и Дајана Видовић. Позивам грађане да присуствују мечевима и навијају за наше боксерке", нагласио је Игор Шкундрић из Бокс клуба "Чарнок".

Конференцији су присуствовали и члан Општинског већа задужен за спорт Јован Ковачевић, као и Жељко Жмукић председник Клуба домаћина турнира. Ковачевић се осврнуо на организацију претходног турнира одржаног у Врбасу и закључио да је то била велика спортска промоција Врбаса, домаћих спортиста и капацитета, те да ће и поновно одржавање такмичења у нашој општини бити прилика за то.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"