Предшколској установи новац за топлотне пумпе

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић уручио је данас десет уговора корисницима бесповратних средстава, који су ово право остварили на конкурсима секретаријата намењеним реализацији пројеката у области обновљивих извора енергије.

Један од уговора, у име општине Врбас, потписао је Милан Глушац, председник општине, јер је на конкурсу за суфинансирање реализације пројеката примене топлотних пумпи за загревање/хлађење објеката, Предшколској установи "Бошко Буха" припало 1,814.445,60 динара.

"Настављамо са пројектима енергетске ефикасности, а да смо на правом путу потврда су и речи покрајинског секретара Грбића, који је јавно похвалио ангажованост и ефикасност наше Канцеларије за енергетски менаџмент. Корист од оваквих пројеката је многострука; мењамо фосилна горива обновљивим изворима енергије, смањујемо емисију штетних гасова, усвајамо нове стандарде, стварамо боље услове за боравак деце у вртићима, остварујемо уштеде у нашем буџету. И у 2017. години наставићемо да се појављујемо на свим јавним позивима и конкурсима са припремљеним пројектима, да тражимо даљу подршку влада Војводине и Србије, јер само тако можемо остварити напредак у нашем граду и свим местима општине", рекао је након потписивања уговоре Глушац.   

Нешто више од 20,1 милион динара издвојено је за суфинансирање пројеката примене топлотних пумпи за загревање и хлађење објеката јавне намене. Уз помоћ ових средстава своје пројекте реализоваће: Средња школа "Вук Караџић" у Сечњу, Дом за смештај душевно оболелих лица "Свети Василије Острошки" у Бечеју, Дечија установа "Радост" у Иригу, Основна школа "Бранко Радичевић" у Стапару и Предшколска установа "Бошко Буха" у Врбасу.

"Овим пројектима постижемо неколико ефеката, а једна од битних чињеница јесте и да је реч о реализацији пројеката у јавним установама, попут вртића, образовних и здравствених установа. На овај начин растерећујемо буџет и ослобађају се средства за друге намене", нагласио је Грбић и најавио да ће се подршка секретаријата за пројекте у овој области наставити и наредне године.




 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"