Наташа Мијатовић најбоља кошаркашица Војводине

Најбоља кошаркашица Војводине у 2016. години је Наташа Мијатовић, центар ЖКК Врбас Медела, одлучено је у традиционалном избору Дневника.

Ова 191 центиметар висока дама је капитен и предводник најбољег женског клуба у Покрајини. Водила је Врбашанке до фантастичне победе против фаворизоване екипе Радивој Кораћ у полуфиналу Купа Србије, као и до полуфинала домаћег првенства. У финалној утакмици Купа, проглашена је за најбољу играчицу (индекс 22), али је остао горак укус пораза.

"Велика ми је жеља да са Врбасом освојим Куп. То ми је тренутно највећа кошаркашка амбиција, а шанса је већ ове сезоне", каже Наташа Мијатовић, која је, осим Врбаса, у Србији наступала и за Шумадију из Крагујевца, а играла и у Румунији, Словачкој и Француској. Ова дама ће у фебруару напунити 28 година, али већ је на прагу и друге факултетске дипломе. Као и на кошаркашком терену, и у индексу су се наређале високе оцене, па иако би вероватно могла да бира између кошарке и модне писте, Наташа сматра да је време за ново животно поглавље.

"Завршила сам ФТН у Новом Саду, инжењер сам квалитета и логистике, а остао ми је још дипломски рад па да завршим мултимедијални дизајн у Београду. Кошарка је до сада употпуњавала мој академски живот. Волела бих да са Врбасом узмем трофеј, па да полако завршавам кошаркашку каријеру", каже Наташа.

Најбоља је врбаска кошаркашица, а уз њу, као лидера тима, стасавају и талентоване млађе играчице којих у овом граду никада није мањкало.  О тренерској клупи не размишља. "Врбас је мој родни град у који сам увек добро дошла. Никада се не зна, али о тренерском послу тренутно не размишљам. Али, када је ЖКК Врбас у питању, кад год сам у прилици да помогнем ја ћу то и урадити, на било који начин", обећава Наташа Мијатовић.

Извор: Дневник

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"