Изабрани најбољи спортисти у 2016. години

Izabrani najbolji sportisti u 2016. godini

Општина Врбас и Савез спортова наградили су најбоље спортисте, тренере и клубове у 2016. години, изабране у традиционалном гласању за ласкаво признање најбољих. Осам награда понели су појединци и клубови који су остварили најзапаженије резултате у спортовима у којим наступају и на тај начин допринели промоцији града из ког долазе. Награде су урчили Милан Глушац, председник општине Врбас, и Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт.

"Велико ми је задовољство што могу да вас поздравим у име локалне самоуправе, ви сте најбољи амбасадори наше општине. Врбас носи епитет града спорта и локална самоуправа покушава да подржи спортисте колико може. Вама резултате нико није поклонио већ сте их сами заслужили, с тога захвалност дугујемо прво вама, а онда и вашим тренерима и вашим породицама. Покушаћемо да вас још више подржимо, а надам сте да сте у претходном периоду препознали нашу добру вољу и амбицију да помогнемо спортистима. Честитам вам на оствареним резултатима и надам се да ће они у будућности бити још бољи", рекао је Глушац.

Milan Glušac i Jovan Kovačević

"За ове награде увек је мерило било резултат, тако да смо и ове године наградили најуспешније. Резултати су одлични, поносан сам на врбаске спортисте. Драго ми је што видим већ познате спортисте који су и раније добијали награду општине, али и што видим нова лица и младе пред којима је сигурно блистава спортска каријера", рекао је Ковачевић и честитао најбољим у 2016. години.

Најбоља млада спортискиња у општини Врбас за 2016. годину - пливачица Дивна Божичић

Дивна је рођена 2005. године у Врбасу, такмичи се у категорији пионира и члан је Пливачког клуба Врбас. На зимском Првенству Србије за пионире, одржаном у Пироту, постала је првакиња Србије у дисциплини 100 метара прсно. Вицешампионка је у дисциплини 200 метара мешовито и трећа у Србији у дисциплини 100 метара делфин. На Школским олимпијским играма, одржаним у Нишу и Врању, Дивна је постала првак Србије за девојчице од 1. до 4. разреда у дисциплини 50 метара прсно. На летњем Првенству Србије за пионире, одржаном у Београду, постала је вицешампионка у дисциплини 100 метара прсно.

Najbolja mlada sportiskinja u opštini Vrbas za 2016. godinu - plivačica Divna Božičić

Најбољи млади спортиста у општини Врбас за 2016. годину - пливач Лука Ераковић

Овај млади и веома успешни пливач рођен је у Врбасу 2000. године. Пливање је почео да тренира пре 8 година и члан је Пливачког клуба Делфин од својих првих пливачких замаха. Успешан је ђак Гимназије "Жарко Зрењанин". Поред многих одличја у досадашњем бављењу пливањем, Лука је 2016. годину обележио одличним резултатима који су га уврстили у репрезентацију Србије. Лука је двоструки првак Србије, петоструки вицешампион и пет пута бронзани на Првенству Србије. Лука је, такође, шестроструки првак Војводине и двоструки вицешампион. Са репрезентацијом Србије на такмичењу у Крању, Лука је заједно са својим другарима сјајно представио своју земљу и у три штафете заузео два трећа и једно друго место. Главни циљ у 2017. години је остваривање норме и пласман на Балканијаду.

Najbolji mladi sportista u opštini Vrbas za 2016. godinu - plivač Luka Eraković

Најбољи тренер у 2016. години - Душан Килибарда, тренер у Клубу борилачких спортова Врбас

КИК боксом почео је да се бави сада већ давне 1989. године у Кик бокс клубу Војводина из Новог Сада, где готово деценију успешно брани боје Новосађана, окитивши се титулама вишеструког првака страре СФРЈ. Своје знање и искуство успешно преноси на младе момке и девојке у Клубу борилачких спортова Врбас, који сам оснива 2004. године, и од тада остварује врхунске резултате. Клуб је за своје постојање изнедрио више првека Војводине, Србије, Балкана и света, освојено је преко 150 медаља на домаћим и међународним такмичењима. Члан је стручног штаба јуниорске и сениорске репрезентације Србије од 2007. године, добитник признања Најбољи тренер у Војводине, добитник признања Спортског савеза Србије "Заслужни тренер" у Кик боксу Републике Србије, члан борда директора Балканске федерације испред наше земље.

Najbolji trener u 2016. godini - Dušan Kilibarda, Klub borilačkih sportova Vrbas

Најбољи женски спортски колектив у 2016. години - ЖКК Врбас Медела

Клуб је основан 1973. године и од тада функционише са више или мање успеха. Крајем 80-тих година се такмичио у Јединственој другој лиги СФРЈ. Од 2011. редован је члан Прве савезне лиге Србије, да би у 2016. оставрио своје највеће резултате. ЖКК Врбас Медела у 2016. години играо је финале купа Србије за жене "Милан Цига Васојевић", који је у сарадњи са локалном самоуправом веома успешно и организовао, као и полуфинале завршнице првенства. ЖКК "Врбас Медела" има 11 девојчица у регионалним селекцијама, једну кадетску и једну младу репрезентативку. Један од највећих успеха је што клуб окупља око 90 девојчица у свим такмичарским категоријама. Круна 2016. године је признање за ЖКК "Врбас Медела" од стране Кошаркашког савеза Војводине за најуспешнији кошаркашки клуб.

Najbolji ženski sportski kolektiv u 2016. godini - ŽKK Vrbas Medela

Најбољи мушки спортски колектив у 2016. години - Клуб малог фудбала "Летећи Холанђанин"

Клуб малог фудбала "Летећи Холанђанин" покренут је 1988. године, док је датум званичног оснивања и регистровања клуба 22. новембар 2000. године. Почео је са званичним такмичењем у Футсал лиги Војводине, а након освојања 2. места пласирао се у Другу републичку футсал лигу Србије, под окриљем ФС Србије. Од 2003. до 2006. клуб се са мање или више успеха такмичио у јединственој 2. републичкој лиги, док круна рада долази у сезони 2005/06. Клуб остварује историјски успех и кроз бараж долази до елитног ранга такмичења. Од 2006. до 2012. год. клуб се такмичио у елитној Првој футсал лиги Србије са доста успеха, а највећи успех је учешће у плеј-офу и освајање трећег места, у сезони 2007/08. Клуб у сезони 2011/12. испада из елите и наредне 4 сезоне се са успехом такмичи у 2. Футсал лиги Србије „Војводина“, константно на ивици повратка у 1. лигу, све док се коцкице нису сложиле, и у сезони 2015/16. поново историјски подвиг, клуб је такмичење завршио супериорно, са 17 победа и једним ремијем, убедљиво заузевши 1. место и вратио се у елиту. Циљ клуба је опстанак у највишем рангу такмичења ФСС и покретање рада са млађим категоријама.

Najbolji muški sportski kolektiv u 2016. godini - Klub malog fudbala "Leteći Holanđanin"

Најбоља спортисткиња у општини Врбас за 2016. годину - кошаркашица Наташа Мијатовић

Рођена 06. фебруара 1989. године у Врбасу, капитен, најбоља играчица Купа Србије за 2015/16. годину, завршава други факултет, прошлу сезону била у идеалној петорци лиге. Предводила је ЖКК Врбас Медела у писању историје женске кошарке у граду. Као епилог успешне сезоне награде и признања су се само ређале за њу. Прошле сезоне, након што је ЖКК Врбас Медела заузео званично треће место у Србији, Наташа је изабрана у прву петорку и за најбољег центра лиге. На финалу Купа које је одржано у Врбасу, проглашена је за најкориснијег играча финалне утакмице. Добитница награда за најбољу кошаркашицу Војводине по мишљењу спортских новинара и Кошаркашког савеза Војводине.

Najbolja sportistkinja u opštini Vrbas za 2016. godinu - košarkašica Nataša Mijatović

Најбољи спортиста општине Врбас за 2016. годину - кик боксер Љубо Јалови

Љубо Јалови је рођен 11. марта 1990. године у Врбасу. Завршио је ОШ "Петар Петровић Његош", Средњу електро-техничку школу "Михајло Пупин" у Кули и дипломирао на Факултету за услужни бизнис и менаџмент Едуконс у Сремској Каменици. Кик боксом је почео да се бави 2005. године. Од 2006. године, уз тренера Душана Килибарду, почиње да прави запажене резултате на домаћој и на међународној сцени. У досадашњој каријери Љубо иза себе има 101 борбу и остварио је 83 победе. Вишеструки је јуниорски и сениорски првак Србије, освајач међународњх купова, троструки првак Балкана, бронзани на првенствима Европе 2014. и 2016. године, бронзани на Светском првенству 2015. године, вицешампион света 2011, шампион света 2013. године. Седам пута проглашаван за најуспешнијег спортисту у општини Врбас, добитник "Октобарксе награде" града Врбаса за 2014. годину, добитник "Мајске награде" Спортског савеза Србије за 2015. годину.

Najbolji sportista opštine Vrbas za 2016. godinu - kik bokser Ljubo Jalovi

Специјална награда за остварене резултате - куглаш Владо Миловић

Владо је рођен 1953. године у Врбасу. Иако слабовида особа, током спортске каријере која и даље траје, остварио је серију врхунских резултата и освојио прегршт медаља на куглашким стазама. Само у 2016. години Владо је постао првак Европе у појединачној конкуренцији и вицешампион у комбинацији. Ови резултати остварени су на 16. Европском првенству у куглању за слепа и слабовида лица, одржаном у Хрватској. Освојио је и златну медаљу у екипној конкуренцији на Међународном турниру "Трофеј Београда 2016".

Specijalna nagrada za ostvarene rezultate - kuglaš Vlado Milović, Vrbas

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"