Удружење грађана "Мултиарт" обележило славу

Чланови Удружења грађана "Мултиарт", које пружа подршку оболелој деци, особама са инвалидитетом, ретким болестима и социјално угроженим категоријама, обележили су славу Свети Пантелејмон. Око славске свеће и колача окупили су се бројни пријатељи "Мултиарта", волонтери и активисти, што је била још једна прилика за разговор о функционисању удружења.

"Заиста је дивно проводити време са децом и родитаљима који се окупљају у 'Мултиарту'. Састајемо се сваке суботе и током целе године организујемо разне активности за децу. У почетку је требало мало времена да се приближимо једни другима, а сада је сјајно. Сви једва чекамо и радујемо се сваком сусрету, и деца и родитељи. Материјални моменат нас онемогућава до спроводимо многе наше идеје у дела, али увек има и оних људи који се сами јаве да помогну. Надам се да ће Дневни боравак за децу са посебним потребама бити ускоро оспособљен, јер ће то у многоме свима олакшати функционисање", рекла је Сузана Митровић, једна од активисткиња "Мултиарата".

Ове године гост на слави удружења била је и Маја Копривица, социјална радница која већ годинама живи у Мелбурну у Аустралији. "Драго ми је да у Врбасу постоје људи који су успели да помере нешто са мртве тачке када су у питању деца са посебним потребама и њихови родитељи. Драгоцена су оваква удружења, али им је неопходна много већа подршка државе. Они у удружењу више помажу једни другима, што је добро, али морају државне институције да се укључе. У Аустралији је то системски много боље уређено, мада и тамо родитељи деце са посебним потребама наилазе на многе препреке. То ипак нису исти проблеми. Приступ је тамо много бољи, имају све неопходне информације, све им је доступно. Надам се да ће у Врбасу имати слуха за потребе овог и сличних удружења", рекла је Копривица.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"