Erste банка помаже отварање Дневног боравка

Erste банка прикључила се великој акцији прикупљања помоћи за завршетак радова на изградњи Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и инвалидитетом. Ова банка поклонила је намештај који ће бити искоришћен за опремање канцеларија у наведеном објекту.

"У протекла два месеца, од како смо почели са активностима за прикупљање средстава за завршетак градње објекта за Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју и инвалидитетом, одржано је неколико хуманитарних акција, а више привредних субјеката и појединаца, наших суграђана, понудило је своју помоћ. Руководство Erste банке је увидело потребу локалне самоуправе за објектом овог типа и прикључило се акцији одлуком да нам поклони намештај за опремање канцеларија. За нас је сваки вид помоћи драгоцен и искрено захваљујем Erste банци на друштвено одговорном деловању у нашој локалној заједници", рекла је Данијела Илић, чланица Општиског већа.

Основна идеја цела акције је да се завршетком Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и инвалидитетом и увођењем нове услуге, смањи ризик од издвајања ових лица из биолошких породица и омогући останак у амбијенту из кога потичу, уз стручну подршку специјализоване службе. "Кроз услугу Дневног боравка корисници у организованом окружењу и уз потребни надзор, задовољавају развојне потребе, стичу и развијају животне вештине, личну и друштвену одговорност ради развоја самосталности, социјалних и сазнајних и других важних функција. Овом услугом реализује се позитивно и конструктивно искуство боравка изван породице, а члановима породице слободно време за бављење радним и другим активностима", рекла је Илић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"