Улице пуне малишана, почела Дечја недеља

Првим приредбама на бини постављеној у центру Врбаса почела је овогодишња Дечја недеља. Под мотом "За радост сваког детета - градимо мостове међу генерацијама", наредних седам дана млади узраста од малишана из Предшколске установе "Бошко Буха" до ученика основних и средњих школа, чланови удружења грађана и разних организација, показаће своја знања и таленте и тако још једном скренути пажњу друштва на обавезу да се бави младим људима и гради њихову сигурну будућност.

Овогодишњу традиционалну манифестацију отвориле су Марјана Мараш, председница Одбора за обележавање Дечје недеље и председница СО Врбас, и Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас. 

"Прва недеља октобра је најлепша недеља, јер током седам дана град и сва села пуна су деце која кроз разне активности улепшавају места и усрећују одрасле. “Задржали смо програме из предходних година који су се показали као интересантни деци, али смо и обогатили програм новим садржајима. Најважније је да деца буду задовољна и да радо учествују у активностима, а ми одрасли смо ту да им пружимо максималну подршку", рекла је Мараш. Миљана Штулић је окупљене подсетила да је обавеза сваког друштва да ствара услове за остваривање права деце и њихов развој у сигурном окружењу.

У програму на Тргу Николе Пашића учествовала су деца из ПУ "Бошко Буха" и ученици из пет основних школа: "Светозар Милетић", "Братство – јединство" Врбас, "20. октобар", 2Бранко Радичевић" из Равног Села и Основне музичке школе. Разне активности одвијале су се и у другим школама и вртићима.

КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

01. дец 2022. КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

У Јавној библиотеци "Данило Киш" у четвртак је представље...

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...