Улице пуне малишана, почела Дечја недеља

Првим приредбама на бини постављеној у центру Врбаса почела је овогодишња Дечја недеља. Под мотом "За радост сваког детета - градимо мостове међу генерацијама", наредних седам дана млади узраста од малишана из Предшколске установе "Бошко Буха" до ученика основних и средњих школа, чланови удружења грађана и разних организација, показаће своја знања и таленте и тако још једном скренути пажњу друштва на обавезу да се бави младим људима и гради њихову сигурну будућност.

Овогодишњу традиционалну манифестацију отвориле су Марјана Мараш, председница Одбора за обележавање Дечје недеље и председница СО Врбас, и Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас. 

"Прва недеља октобра је најлепша недеља, јер током седам дана град и сва села пуна су деце која кроз разне активности улепшавају места и усрећују одрасле. “Задржали смо програме из предходних година који су се показали као интересантни деци, али смо и обогатили програм новим садржајима. Најважније је да деца буду задовољна и да радо учествују у активностима, а ми одрасли смо ту да им пружимо максималну подршку", рекла је Мараш. Миљана Штулић је окупљене подсетила да је обавеза сваког друштва да ствара услове за остваривање права деце и њихов развој у сигурном окружењу.

У програму на Тргу Николе Пашића учествовала су деца из ПУ "Бошко Буха" и ученици из пет основних школа: "Светозар Милетић", "Братство – јединство" Врбас, "20. октобар", 2Бранко Радичевић" из Равног Села и Основне музичке школе. Разне активности одвијале су се и у другим школама и вртићима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"