Одлична сарадња Опште болнице и Дома здравља

За само осам сати колико су јуче трајали бесплатни здравствени прегледи, које широм Србије организује Министарство здравља Владе Србије, у Дому здравља "Вељко Влаховић" чак 104 пацијента обавила су опште и ЕКГ прегледе, а 125 пацијената ултразвучни преглед абдомена, уролошке и гинеколошке прегледе, саопштено је након акције коју су извели лекари и медицинско особље Опште болнице Врбас и ДЗ "Вељко Влаховић".

Похвалу за добар и тимски рад они су добили од проф. др Берислава Векића, државног секретара у Министарству здравља, који је јуче посетио акцију "Отворених врата" у Врбасу.

"Пре месец дана имали смо превентивне прегледе из домена кардиологије, сада се врше уролошки и гинеколошки прегледи, као и ултразвучни прегледи абдомена. Радимо на популаризацији превентивних прегледа који се могу обавити и без здравствених књижица, јер нам је жеља да далеко више уложимо у превенцију. Утисци из Врбаса су веома добри и тимски рад две здравствене установе је очигледан", рекао је проф. др Векић.

"Веома је добро да су се грађани одазвали у оволиком броју и надам се да ће их убудуће бити још више. Позивам грађане да се укључе у овакве акције, јер се одржавају недељом, не морају да заказују прегледе, дуго да чекају и изостају са посла", рекла је др Јасмина Асси, директорка ДЗ "Вељко Влаховић".

Добру сарадњу са Домом здравља похвалио је и др Милан Попов, директор Опште болнице Врбас. "Овом акцијом показали смо како та сарадња треба да изгледа. Сматрали смо да је грађанима једноставније да дођу у Дом здравља него у Општу болницу која се налази на периферији града. Спојили смо више прегледа на једном месту и добили добар резулта", рекао је Попов.

Синергију локалне, покрајинске и републичке власти, као и здравствених установа, а све у циљу што боље здравствене заштите грађана, позитивно је оценио и председник општине Врбас Милан Глушац.

КУЛТУРА

Представљена монографија "Матирање" сликарке Тање Перуновић

29. сеп 2022. КУЛТУРА

Представљена монографија "Матирање" сликарке Тање Перуновић

У Градском музеју Културног центра Врбаса представљена је...

Скулптуре и рељефи Вукашина Миловића у Ликовној галерији

29. сеп 2022. КУЛТУРА

Скулптуре и рељефи Вукашина Миловића у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбас отворена је из...

Јавни позив да будемо читаоци

22. сеп 2022. КУЛТУРА

Јавни позив да будемо читаоци

"Читање обликује човека..., треба живети књижевност..., п...

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

20. сеп 2022. КУЛТУРА

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

Песник Славомир Саша Нишавић добитник је књижевне награде...

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

19. сеп 2022. КУЛТУРА

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

Уз благослов Епископа бачког др Иринеја, Црквена општина ...