Обележена годишњица ослобођења Врбаса

У једном дану, свакога 20. октобра, Врбас обележава два велика празника - Дан ослобођења и Дан општине. Један од најзначајнијих датума у историји града почео је полагањем венаца на споменик жртвама фашизма на Градском гробљу, затим на споменике двојици страдалих војника Црвене армије и свим жртвама ратова од 1991. до 1999. године, а завршио централним програмом обележавања Дана ослобођења на споменику жртвама фашизма у центру града.

Венце су положили представници општине Врбас, организација СУБНОР-а из Врбаса, Новог Сада, Србобрана, Херцег Новог и Вуковсра, представници Амбасаде Украјине, политичких и других организација.

На славне тренутке борбе за ослобођење и немерљиву жртву коју су за слободу поднели сви учесници НОБ-а, подсетили су Вељко Миловић, председник ОО СУБНОР-а, и Милан Глушац, председник општине Врбас.

У програму обележавања Дана ослобођења Врбаса учествовали су ученици ОШ "Петар Петровић Његош" и ОШ "20. октобар", а малишани из ПУ "Бошко Буха" учествовали су у ликовној колонији. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"