Нови котао у Центру за физичку културу

Котловница Центра за физичку културу "Драго Јововић", коју опслужује ЈКП "Стандард", добила је нови топловодни котао на мазут. Вредност ове инвестиције је близу 1,8 милиона динара са ПДВ-ом, а ЈКП "Стандард" набавило је овај уређај у сарадњи са општином Врбас. Монтажа котла почела је данас.

"Ово је значајна и неопходна инвестиција јер је претходни котао током година више пута саниран и више није било могућности да се настави са његовим оправкама, због чега се ушло у поступак набавке новог. Из овог котла топлотном енергијом снабдева се читав објекат ЦФК, дакле, пословне просторије, хотел, ресторан, али и зимски базен, спортске сале и друге просторије у којима тренирају наши спортисти и спортски клубови“, рекао је Милан Глушац, председник општине.

Нови котао је домаће производње, фирме „МИП-ТИМО“ из Ћуприје, снаге 1.200 kW, а може да ради на течно и гасовито гориво. Демонтажне радове извели су радници ЈКП "Стандард", а уградњу спроводи фирма - испоручилац.

"Осим монтаже новог котла која почиње данас, радови су укључивали и демонтажу старог котла словеначке производње из 1979. године, као и пажљиву демонтажу горионика и пратећих делова, што су извели наши запослени. 'Стандард' је изградио постоље за нови котао од армираног бетона. Задовољни смо што смо успели да и набавку и уградњу изведемо на самом почетку грејне сезоне, пре првих таласа хладног времена, тако да је све обављено правовремено и одмах ће бити пуштено у рад", саопштила је Марија Милуновић, в.д. директора ЈКП "Стандард".

Одмах по монтажи биће извршене и све неопходне пробе. У котловници ЦФК налазе се два котла, а из другог се загревају станови и локали стамбеног блока поред објекта.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...