Медлаб припрема нове акције за грађане

Председник општине Врбас Милан Глушац састао се јуче са др сци. мед. Миланом Убавићем, оснивачем Завода за лабораторијску дијагностику Медлаб. Глушац и Убавић разговарали су о могућностима сарадње и подршке, као и акцијама које би требало спровести међу разним категоријама становништва. Ово је, иначе, други корак у успостављању односа две стране, јер се већ претходне недеље, потврђујући статус друштвено одговорне компаније, ова лабораторија придружила обележавању 20. октобра - Дана општине Врбас, тако што је за један број пензионера Врбаса организовала бесплатне анализе крви.

"Ове године лабораторија Медлад обележава 12 година постојања у Врбасу. Прву хуманитарну акцију посветили смо пензионерима, а већ сада планирамо нове акције које ће бити посвећене другим групама становништва. У првој акцији вршене су анализе којим се откривају најчешћи поремећаји здравља, болести срца и крвних судова, а главни разлози су пораст холестерола, триглицерида и шећера. Оно што следи у наредном периоду јесу акције по категоријама становништва. Акцијама ће бити прво обухваћене социјалне категорије становништва, а затим акције посвећене младим људима до 25 година. Једна од акција ће бити и израда спермограма, веома важне анализе која се врши када се планира стварање потомства", најавио је др сци. мед. Убавић.

Председник општине Глушац захвалио се оснивачу Медлаба на организацији акција бесплатних анализа, истичући да поједини становници своје здравље контролишу само у таквим случајевима. "Драго ми је што смо успели да успоставимо сарадњу и склопимо договор са друштвено одговорном компанијом као што је Медлаб. У пракси смо показали корисну сарадњу приватног и јавног сектора од које корист имају наши грађани", рекао је Глушац.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...