ОБВ и Црвени крст обележили Светски дан детета

Програмом "Весела болница" на Дечјем одељењу Опште болнице Врбас, који је организовао Црвени крст, данас је у овој здравственој установи обележен 20 новембар - Светски дан детета.

Дугогодишња успешна сарадња установе и организације унапређена је и радионицом коју су спровеле волонтерке Црвеног крста, настојећи да кроз игру, песму и дружење промовишу хумане вредности најмлађој популацији.

"Морам нагласити да су волонтерке које учествују у програму прошле обуку и иако је првобитно планирано да се пројекат ограничи на пет радионица, у складу са нашим обавезама и бројем деце у болници, радионице организујемо током целе године. Радионице не изискују велике припреме и средства, а директан контакт са децом, родитељима и медицинским особљем, и пре свега дечији осмеси као резултат наших активности, представљају покретачку силу за континуитет. Такође, пресрећне смо уколико смо допринеле да се деца осећају боље, да се брже опораве и што пре оду својим кућама", рекла је Јасмина Рад, волонтерка која је данас водила радионицу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"