Врбас пружа подршку организацијама цивилног друштва

Руководство општине Врбас састало се јуче са представницима више десетина удружења грађана и невладиних организација како би разговарали о новој буџетској години и могућностима подршке активностима и пројектима ових организација. Локална самоуправа има намеру да гради партнерске односе са организацијама цивилног друштва, па су овакви семинари добродошли за оснаживање међусобног поверења и организацију деловања, речено је на састанку.

"Током јесени, у сарадњи са организацијом Техничка помоћ организацијама цивилног друштва (ТАЦСО), за представнике организација цивилног друштва из наше општине организовали смо два семинара посвећена усвајању модела ефикаснијег деловања, вођења документације, припремања и управљања пројектима. Желимо да наш невладин сектор постигне што боље успехе на конкурсима, не само оним које расписује локална самоуправа, већ и на конкурсима које отварају покрајински и републички органи. Такође, успостављање сарадње са сличним организацијама из региона могло би наша удружења приближити и фондовима Европске уније", рекао је након састанка Милан Глушац, председник општине Врбас.

Према његовим речима, у 2017. години у ову област уложено је два милиона динара, средства у 2018. години кретаће се у сличним оквирима, а конкурс ће бити расписан већ у другој половини децембра.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"