Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас, донела је одлуку о расписивању избора за чланове савета месних заједница за недељу, 31. децембар.

"Расписујем изборе за чланове Савета месних заједница у општини Врбас за 31. децембар 2017. године и то за: I Месну заједницу Врбас, II Mесну заједницу Врбас, III Mесну заједницу Врбас, Месну заједницу Бачко Добро Поље, Месну заједницу Змајево, Месну заједницу Куцура, Месну заједницу Савино Село и Месну заједницу Равно Село. Рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од 04. децембра. Изборе за чланове Савета месних заједница у општини Врбас спровешће  Комисија за спровођење избора за Савете месних заједница коју именује Скупштина општине Врбас и бирачки одбори које именује Комисија за спровођење избора за Савете месних заједница", наводи се у одлуци.

Чланови савета месних заједница бирају се непосредно, тајним гласањем. Сваки грађанин са пребивалиштем на подручју месне заједнице у којој остварује изборно право, који је пунолетан, пословно способан, држављанин Републике Србије има право да бира члана савета и да буде биран у савете месних заједница у којој је предложен. Право предлагања кандидата имају политичке странке, групе грађана и појединци, чије изборне листе односно кандидатуре својим потписима подржи 30 бирача. 

  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"