Опремање два нова дечија игралишта, у Равном Селу и у насељу Виногради

Данас су почели радови на опремању два нова дечија игралишта, док ће на пет постојећих бити допуњен недостајући мобилијар. Нова дечија игралишта биће постављена у Равном Селу, на углу Загребачке и Сутјеске улице и у насељу Виногради у Врбасу.

На пет локација у граду, на постојећим игралиштима на Јасикама, Његошевој улици, теренима „Младост“, „Киме Виславски“ и „Јамурача“, поставиће се нови недостајући мобилијар. Сви набављени реквизити задовољавају безбедносне стандарде СРПС 1176. Укупна вредност ове инвестиције износи 799.200 динара са ПДВ-ом и финансира се средствима из буџета општине.

Обилазећи радове, председник општине Врбас Милан Глушац је истакао: „Ово је наставак пословне политике локалног руководства коју спроводимо задњих неколико година и коју смо означили као један од приоритета у нашем раду, а то је брига за наше најмлађе суграђане. Ове године опремили смо у потпуности пет нових игралишта, а постојећа у свим месним заједницама су допуњена са новим мобилијаром. И следеће године наставићемо са опремањем нових игралишта, како би свој деци наше општине омогућили да у близини својих домова имају безбедна и лепа игралишта.

„У плану је и опремање игралишта са урбаним парковским мобилијаром, које ћемо спровести на пролеће следеће године, а у сарадњи са МЗ трудићемо се и да додатно озеленимо те површине. Хтео бих да истакнем да је у току израда Катастра дечијих игралишта на целој територији општине Врбас и њено уношење у општински ГИС, чиме ћемо сагледати потребе за новим локацијама игралишта и олакшати и модернизовати редовно одржавање постојећих“, рекао је Глушац.

 

КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

12. авг 2022. КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

Ликовна галерија Културног центра Врбас организује у поне...

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...