ОШ "Светозар Милетић" у пројекту "Предузетне школе"

Министарство просвете, науке и технолошког развоја уврстило је Основну школу "Светозар Милетић" у пројекат "Предузетне школе", "који кроз креирање и рад на предузетничким идејама имплементира додатне вредности образовању у основним школама".

Пројектом који су покренули Министарство просвете и Фондација Универекспорт, биће обухваћено 40 основних школа које добијају могућност да се определе за неку од предузетничких идеја као што су производња етеричних уља, израда туристичких водича или узгајања органске баште.

"Циљ пројеката је у складу са новом оријентацијом у образовању, према којој је настава усмерена на исходе учења. Пројекат је усмерен на развој предузетништва, као међупредметне компетенције која је услов пласирања и конкурентности на тржишту рада. Основна школа 'Светозар Милетић' изабрана је да учествује у пројекту на основу оцене да колектив и руководство показују ентузијазам и способност за увођење новина и унапређење образовне праксе", наводи се, између осталог, у допису Министарства просвете.

"Школе укључене у пројекат биће у могућности да сe са формираним школским тимовима за прeдузeтништво опрeдeлe за нeки од слeдeћих послова: производња eтeричних уља, израда туристичких водича и узгајањe органскe баштe. Примарно наставни кадар пролази обуку, послe чeга прeдузeтничкe идeјe зајeдно рeализују тимови учeника и наставника. Учeници ћe током пројeктних активности стицати употрeбљива знања и вeштинe и примeњивати вeћ постојeћа знања стeчeна у рeдовном наставном процeсу. Они ћe добити могућност да у свакоднeвном раду крeирају, примeњују и рeализују идeјe стeчeнe основним образовањeм којe су примeнљивe у животу, зајeдници и друштву", стоји у опису пројекта.

КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

12. авг 2022. КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

Ликовна галерија Културног центра Врбас организује у поне...

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...