Најбољи куглаши на 23. Божићном турниру

Укупно 32 најбоља куглаша, међу којима и светски и европски прваци, учествоваће и ове године на 23. традиционалном Божићном турниру у куглању у Врбасу. Најбољих 16 пласирало се директно, а још толико избориће право учешћа кроз квалификације, које трају до 04. јануара, до када су могуће пријаве такмичара.

Већ по традицији, божићни турнир у куглању у Врбасу, званично је први у календару куглашких турнира, а уједно је и један од најзначајнијих и најпосећенијих, с обзиром на то да је већ дванаесту годину за редом сврстан у А категорију европских турнира у мушкој појединачној конкуренцији и да се бодује на светској ранг листи.

"У финалном делу учествују 32 играча. Ми смо ове године организовали да првих 16 играча долазе по позиву, то су бивши победници, репрезентативци, светски прваци и у тој групи од 16 играча који су по позиву wide card су добила четири јуниора најбоља у Србији ове године. Желимо да дамо мало подстрека нашим младим играчима. Других 16 финалиста су квалификанти из квалификационог дела. Квалификације трају 6 дана, очекујемо неких 50-ак такмичара да ће се појавити на квалификацијама, за сада имамо 30-ак најављених. Ту су играчи из Хрватске и Македоније који су потврдили долазак, а чекамо потврду из Мађарске и Словачке", рекао је председник организационог одбора турнира Недељко Обровачки и потврдио да су пријаве такмичара могуће све до последњег дана квалификација, 04. јануара.

Божићни турнир у Врбасу сваке године окупља велики број посетилаца, а очекивања од овогодишњег финала су велика. Недељко Обровачки истиче да се најбољи резултати очекују од светског првака, првог на светској ранг листи, Вилмоша Заварка, нашег репрезентативца.

"Он је рекордер наше куглане тако да од њега очекујемо најбоље резултате, али ту су и остали - нису ништа мање лошији резултати Мађара и Хрвата, тако да можемо очекивати један леп турнир", рекао је Обровачки.

Све о турниру и пропозицијама можете видети овде.


КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

12. авг 2022. КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

Ликовна галерија Културног центра Врбас организује у поне...

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...