У осам објеката биће уложено 1,6 милиона франака

Општина Врбас, заједно са партнерима из Швајцарске који представљају пројектни тим и изабрану консултантску кућу, покренула је данас прве активности на реализацији пројекта енергетске санације јавних објеката, који са 1,6 милиона франака финансира Влада Швајцарске.

Према плану, биће уређена четири школска и четири предшколска објекта. Влада Швајцарске издвојила је за овај посао 1,6 милиона евра, а обавеза општине Врбас биће да обезбеди додатних 25 милиона динара.

"За пројекат оптимизације јавних објеката одлучили смо се с циљем да додатно унапредимо енергетску ефикасност у нашој средини и побољшамо квалитет живота у општини Врбас, посебно за оне најмлађе који похађају предшколске и школске установе. На плану спровођења мера енергетске ефикасности општина Врбас је препозната као једна од најбољих у Србији и региону, због чега смо добили подршку Владе Швајцарске и Владе Србије. Данас се одређују први кораци сарадње и верујем да ће наше партнерство бити ефикасно и резултирати и неким нових пројектима у будућности", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"