МК Група опремила рачунарски кабинет у ОШ "Петар Петровић Његош"

Компанија МК Групa донирала је компјутерску опрему Oсновној школи "Петар Петровић Његош", чиме је показала да је континуирано улагање у образовање младих, поготово у области информационих технологија, једна од окосница њених друштвено одговорних активности, саопштено је из компаније. Донацију је уручио директор МК Групе Јован Пурар.

"Потреба за дигиталном писменошћу данас је неопходна чак и у најранијем школском узрасту. Управо због тога, компанија МК Група одлучила је да опреми рачунарски кабинет ове основне школе. Верујемо да су млади будућност наше земље и да треба улагати у њихова знања и развој потребних вештина које ће им бити од великог значаја у будућности. Опремањем рачунарског центра новим лап топовима и интерактивном таблом желимо да их подстакнемо да буду креативнији, али и да допринесемо модернизацији, дигитализацији и напретку образовања наших младих. Надамо се да ће се у опремљеном рачунарском центру рађати велики број креативних идеја, као и да ће се у њему развити нови лидери који ће даље предводити наш технички и технолошки развој и унапређење ИТ области “, истакао је Пурар.

Директорка ОШ "Петар Петровић Његош" Биљана Рашковић изјавила је да јој је драго да појединци и компаније попут МК Групе препознају значај улагања у образовање младих. "Ова донација не само да представља корак напред у модернизацији наставе у нашој школи већ и много важније – ученицима ће омогућити да стекну и унапреде своја знања и вештине у информационим технологијама, области која ће им свакако користити у даљем образовању и развоју", рекла је Рашковић на свечаности која је уприличена поводом донације и обележавања школске славе Свети Сава.

Основна школа "Петар Петровић Његош" недавно је прогласила председника компаније МК Група Миодрага Костића кумом те образовне институције и тиме указала част свом бившем ученику.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"