МК Група опремила рачунарски кабинет у ОШ "Петар Петровић Његош"

Компанија МК Групa донирала је компјутерску опрему Oсновној школи "Петар Петровић Његош", чиме је показала да је континуирано улагање у образовање младих, поготово у области информационих технологија, једна од окосница њених друштвено одговорних активности, саопштено је из компаније. Донацију је уручио директор МК Групе Јован Пурар.

"Потреба за дигиталном писменошћу данас је неопходна чак и у најранијем школском узрасту. Управо због тога, компанија МК Група одлучила је да опреми рачунарски кабинет ове основне школе. Верујемо да су млади будућност наше земље и да треба улагати у њихова знања и развој потребних вештина које ће им бити од великог значаја у будућности. Опремањем рачунарског центра новим лап топовима и интерактивном таблом желимо да их подстакнемо да буду креативнији, али и да допринесемо модернизацији, дигитализацији и напретку образовања наших младих. Надамо се да ће се у опремљеном рачунарском центру рађати велики број креативних идеја, као и да ће се у њему развити нови лидери који ће даље предводити наш технички и технолошки развој и унапређење ИТ области “, истакао је Пурар.

Директорка ОШ "Петар Петровић Његош" Биљана Рашковић изјавила је да јој је драго да појединци и компаније попут МК Групе препознају значај улагања у образовање младих. "Ова донација не само да представља корак напред у модернизацији наставе у нашој школи већ и много важније – ученицима ће омогућити да стекну и унапреде своја знања и вештине у информационим технологијама, области која ће им свакако користити у даљем образовању и развоју", рекла је Рашковић на свечаности која је уприличена поводом донације и обележавања школске славе Свети Сава.

Основна школа "Петар Петровић Његош" недавно је прогласила председника компаније МК Група Миодрага Костића кумом те образовне институције и тиме указала част свом бившем ученику.

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...